Candidații de pe circumscripții – timp de 48 de ore, cu rapoartele la CEC

Candidații de pe circumscripții – timp de 48 de ore, cu rapoartele la CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a aprobat rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali, dar și acreditat mai mulți observatori pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, informează OFICIAL.

În acest fel, 214 observatori internaționali și interpreți au fost acreditați, din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) în vederea monitorizării alegerilor. Alte 12 persoane au fost aprobate în calitate de observatori internaționali din partea Parlamentului European.

Prin urmare, din partea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ, vor fi 10 persoane.

Din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI în vederea monitorizării alegerilor parlamentare sunt 9 persoane. Tot același număr de observatori sunt din partea Seimului Republicii Polone.

3 observatori internaționali vor fi din partea Asociației obștești „Reprezentanța din Moldova a International Republican Institute din SUA” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ.

Pentru monitorizarea alegerilor parlamentare, la fel, va fi acreditat un observator internațional din partea Ambasadei Republicii Franceze în Republica Moldova. La fel un observator va fi și din partea Ambasadei Republicii Letonia în Republica Moldova.

Din partea Asociației obștești „Promo-LEX” pentru secțiile de votare constituite în afara Republicii Moldova în vederea monitorizării alegerilor parlamentare vor fi 5 persoane.

3 persoane au fost înregistrate în calitate de interpreți din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost aprobate rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali, candidați independenți în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, la situația din 25 ianuarie 2019 și 1 februarie 2019. Potrivit raportorului, 22 de concurenți electorali din circumscripțiile uninominale au prezentat rapoartele, iar alți 29 nu au prezentat. Astfel, CEC a decis ca, candidații să prezinte rapoartele timp de 48 de ore.

Mihaela Conovali

Share