Bugetul de stat va fi rectificat

Bugetul de stat va fi rectificat

Premierul țării, Ion Chicu, anunță că mâine va fi desfășurată ședința Guvernului pentru aprobarea a proiectului de Lege privind rectificarea bugetului de stat.

Anunțul a fost făcut după ședința Centrului Unic de Comandă. Potrivit Premierului, rectificarea se face pentru alocarea resurselor financiare pentru câteva direcții prioritare.

„Vom aloca 1,4 miliarde de lei pentru sistemul medical din R. Moldova să facă față epidemiei. De asemenea, 1,60 mln. lei alocăm pentru sistemul asigurărilor sociale de stat, 180 mln. pentru ajutoarele de șomaj pentru a ne onora promisiunile făcute. Se prevăd 2,1 miliarde de lei ajutor pentru economie și business și sunt incluse aici acțiunile anunțate până acum, inclusiv 1,3 miliarde subvenționarea agenților economici pentru plățile salariale. 300 mln. lei din această sumă sunt banii anunțați pentru starea de urgență, dar 1 miliard îl alocăm până la sfârșitul anului.
90 mln. de lei vom aloca pentru subvenționarea dobânzilor la creditele pe care agenții economici le vor angaja din sistemul bancar, până la sfârșitul anului. Vom aloca 1 miliard de lei pentru construcția drumurilor din localițăți, bani veniți din împrumuturi și care nu pot avea altă destinație”, a spus Ion Chicu.

Ședința Guvernului este preconizată pentru mâine, 17 aprilie, ora 11:00. Ulterior, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre aprobare.

Cristina Parfeni

Share