Blocul ACUM protestează la Parlament (VIDEO)

Blocul ACUM protestează la Parlament (VIDEO)

UPDATE 12:32 Deputatul Andrei Năstase a spus că „niciodată nu s-a simțit mai incomod ca astăzi”.

„Uitați-vă la fețele celor cu cagule și cei care se ascund după acești copii. Uitați-vă la voi, oameni frumoși, oameni demni, oameni curajoși. Iertați-mă că nu am fost alături de voi, am avut alte misiuni. Vă mulțumesc că sunteți alături de noi. Nu m-am simțit niciodată mai incomod ca astăzi, voi păși pragul unei instituții capturate. Va începe o noua etapă în lupta noastră. Pentru o viață mai bună, pentru o viață mai demnă acasă. Vă rog să nu vă fie frică! În Parlament avem nevoie de oameni și caractere nu politicieni. Aveți în față caractere care nu vor ceda și vor duce lupta până la urmă”, a spus Andrei Năstase.

UPDATE 12:16 „Cum s-a procedat cu cei doi colegi de-ai noștri când aceștia au vorbit despre fraude? Acest lucru a fost făcut din frică. Pentru asta trebuie să ne solidarizăm. Când se întâmplă nelegiuirile, orice cetățean trebuie să știe că va fi apărat”, a spus deputatul Liliana Nicolăescu – Onofrei.

UPDATE 12:00 „Suntem 26, dar vom face o amplă politică. Ne dorim o altfel de politică, unde justiția să fie în capul mesei”, a punctat deputatul Lilian Carp.

„Datorită Dvs. acum avem șansa istorică să scoatem țara din captivitate. Ne închinăm în fața domniilor voastre. Vă mulțumim că ați fost cu noi, noi vom fi cu Dvs.. Regimul a demonstrat cum ei au de gând să guverneze țara în următorii 4 ani, nu cred că oamenilor adunați aici și noi, mesagerii lor, vom permite acest lucru. Am văzut cum 2 oameni care au desecretizat schemele corupte, au fost condamnați. Cei care ne-au scos în stradă, jumătate de oră în urmă au venit la Parlament”, a spus deputatul Alexandru Slusari.

„Mulțumesc celor care ne-au acordat votul. Sunt cei care gândesc altfel. Am obținut o victorie. Anume că intrăm în acest Parlament nu prin spate, nu cumpărați, dar aleși de Dvs.. Vă promitem că vom sta acolo ca un os în gâtul lor. Vom fi cu ochii pe ei. Doi prieteni de-ai noștri au fost condamnați de acest regim. Noi nu pentru asta am înghețat cu Dvs. Învingem acum!”, a spus deputatul Igor Grosu.

UPDATE 11:55 Deputatul Octavian Țîcu a menționat că astăzi vor „boteza” Parlamentul.

„Voi sunteți cei care veți fi nașii acestui Parlament. Vă mulțumim, aceasta este prima ocazie să vorbim după alegerile parlamentare. Mulțumim pentru votul care ni l-ați dat”, a spus Octavian Țîcu.

UPDATE 11:50 Deputatul Inga Grigoriu a menționat că scopul întrunirii este să „ne apărăm justiția”.

„Ieri, doi camarazi de-ai noștri au fost condamnați pe nedrept de cei care se tem de noi. Am venit la această instituție, unde am făcut o mulțime de proteste. Voi ne-ați trimis în Parlament, ne-ați dat mandat unde să continuăm lupta noastră. Am ales să luptăm pentru oameni, alături de oameni”, a spus Inga Grigoriu.

UPDATE 11:40 Participanții la protest scandează mai multe lozinci: „Jos mafia!”; „Vrem justiție, nu corupție!”; „Libertate!”; „Plahotniuc nu uita: pușcăria e casa ta!” etc.

Înainte de începutul primei ședințe a Parlamentului nou ales, zeci de susținători ai Blocului ACUM desfășoară o acțiune de protest în fața clădirii Parlamentului pentru apărarea justiției, transmite OFICIAL.

Protestul a fost organizat în contextul condamnării la închisoare a cetățenilor Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari.

Mihaela Rotari 

Share