BCS se va adresa Procuraturii: Andrei Spînu este responsabil de securitatea energetică a țării, dar el a neglijat atribuțiile sale de serviciu

BCS se va adresa Procuraturii: Andrei Spînu este responsabil de securitatea energetică a țării, dar el a neglijat atribuțiile sale de serviciu

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) se va adresa Procuraturii Generale pentru a cerceta întrebarea privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite OFICIAL.

Deputatul Oleg Reidman a spus că Andrei Spînu este responsabil de securitatea energetică a țării, dar el a neglijat atribuțiile sale de serviciu.

„Începând cu luna august nu a mers la negocieri și când a plecat nu a negociat cum trebuie contractul. Consecințele acestor acțiuni ale lui Spînu și ale întregii guvernări a dus la criza energetică acută. Au fost declarații diferite. Noi am primit niște condiții care ar fi putut și mai ușoare, dacă ministrul Spînu și Premierul ar fi dus lucrul pe pași”, a spus Oleg Reidman.

Deputatul Vasile Bolea a menționat că BCS solicită Procuraturii Generale o apreciere juridică, dacă există sau nu componenta de infracțiune care se referă la depășirea atribuțiilor de serviciu.

„Solicităm să fie dată o apreciere juridică a următoarelor acțiuni care s-au produs în această perioadă. Să fie examinate condițiile de negociere, să fie investigată legalitatea procesului alocării banilor pentru procurarea gazelor din surse alternative, să fie dată apreciere juridică a alocării din buget pentru achitarea de către „Moldovagaz” a datoriilor către „Gazprom””, a spus Vasile Bolea.

Cristina Parfeni

Share