Cine sunt cei 7 candidați la funcția de Avocat al Poporului

Cine sunt cei 7 candidați la funcția de Avocat al Poporului

Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a publicat lista celor 7 candidați admiși la proba interviului, informează OFICIAL. 

Examinând dosarele depuse la concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, în conformitate cu art. 7 alin. (4) din Legea nr. 52/2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) și cu pct. 17 și 20 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), aprobat prin Decizia CS/223 nr. 1 din 28 decembrie 2021, Comisia specială a decis:

Se admit la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman) următorii candidați:

–         Violeta GAȘIȚOI

–         Teodor CÂRNAȚ

–         Ilie ROTARU

–         Emanoil PLOȘNIȚA

–         Ceslav PANICO

–         Alexandru ZUBCO

–         Evghenii GOLOȘCEAPOV

Se stabilește desfășurarea interviului la data de 31 ianuarie 2022, începând cu ora 9:30, cu prezentarea candidaților în ordinea depunerii dosarelor.

Decizia integrală poate fi accesată aici.

Amintim că, funcția de Avocat al Poporului a devenit vacanță după ce Natalia Moloșag, care și-a depus demisia în urma unui scandal public, a fost eliberată de Parlament la 2 decembrie 2021.

Cristina Gurez

Share