Avocații – de astăzi, în grevă japoneză! Ei anunță că și-ar putea sista total activitatea, dacă Parlamentul…

Avocații – de astăzi, în grevă japoneză! Ei anunță că și-ar putea sista total activitatea, dacă Parlamentul…

Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM) s-a întrunit în ședință și a discutat despre modificările la Legea nr.1260/2002 cu privire la avocatură inițiate de reprezentanții majorității parlamentare, mai exact chestiunea ce prevede „atentarea la independența avocatului și la independența exercitării profesiei de avocat, prin amendamentul la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la avocatură”, informează OFICIAL.

Consiliul, după dezbateri, a decis să înainteze Parlamentului o adresă prin care solicită retragerea amendamentului depus de deputatul Olesea Stamate la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la avocatură.

Totodată, avocații au decis să declanșeze grevă japoneză pentru perioada 18-19 ianuarie curent, iar în cazul în care Parlamentul nu va admite solicitarea UARM, atunci se va declara grevă generală pentru 20-24 ianuarie curent, ceea ce înseamnă sistarea totală a activității de avocat.

Precizăm că, modificările propuse de Olesea Stamate la Legea cu privire la avocatură presupun reținerea, arestarea și percheziționarea avocaților, fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

Amintim că, Olesea Stamate a făcut ieri o serie de precizări cu privire la propunerea sa.

Cristina Gurez

Share