Asociațiile din sectorul agroalimentar își exprimă dezacordul față de prevederile din politica bugetar-fiscală

Asociațiile din sectorul agroalimentar își exprimă dezacordul față de prevederile din politica bugetar-fiscală

Reprezentanții a zece Asociații din sectorul agroalimentar din Republica Moldova își exprimă dezacordul față de prevederile din politica bugetar-fiscală ce ține de majorarea cotei TVA de la 8 la 12%, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Asociațiilor au menționat că, prevederile din politica bugetar-fiscală au fost aprobate fără a fi consultate cu producătorii agricoli.

„În noua politică bugetar-fiscală este prevăzută cota de majorare a TVA de la 8 la 12% cu suport pentru sectorul agricol, care nu este în folosul agricultorilor. Credem că, aceste prevederi vor crește povara fiscală asupra producătorilor. Matematica pe care au intuit-o autorii acestui proiect va lovi dur și în consumator, acestea vor influența creșterea prețurilor la produsele alimentare. Nu suntem de acord cu aceste prevederi și pentru prima dată în ultimii ani suntem solidari și ne vom apăra drepturile pe căile legale”, au menționat reprezentanții Asociațiilor.

Totodată, ei au inițiat și discuții cu fracțiunile din Parlament pentru a le explica că o astfel de abordare și lipsă de dialog nu va duce la rezultate bune în viitor.

Cristina Parfeni

Share