Asociație obștească: „Ne-am trezit în 2019 cu o minoritate de oameni de altă cultură și etnie care pot participa la acest scrutin”

Asociație obștească: „Ne-am trezit în 2019 cu o minoritate de oameni de altă cultură și etnie care pot participa la acest scrutin”

Asociația obștească „Zarea” îndeamnă cetățenii de altă etnie din R. Moldova să participe la alegerile parlamentare, transmite OFICIAL.

Liderul Asociației, Mihail Ahremțev, a menționat că în procesul electoral se folosesc diverse metode inadecvate și netolerante față de minoritățile etnice.

„Ne-am trezit în 2019 cu o minoritate de oameni de altă cultură și etnie care pot participa la acest scrutin. Vrem să ne adresăm cetățenilor să se folosească de posibilitatea lor de a putea vota. În Parlamentul trecut, deputații au venit cu ideea ca oamenii care nu vorbesc limba de stat să nu poată candida. Proiectul nu a trecut, dar noi ne temem că, dacă acești oameni care au promovat această idee vor trece în Parlament, o vor adopta, iar noi nu vom mai avea nici posibilitatea să putem vota”, a spus Mihail Ahremțev.

Președintele Comunității Armene din R. Moldova, Gaik Vartanean, candidatul PSRM în circumscripția nr. 51 (SUA-Canada), precum și candidat pe lista națională a PSRM, a menționat că, membrii Comunității susțin candidatura acestuia la parlamentare din perspectiva că vor avea și ei o voce în Parlament.

Doina Secrieru

Share