Artur Reșetnicov o spune tare: În timpul apropiat veţi vedea…

Artur Reșetnicov o spune tare: În timpul apropiat veţi vedea…

Discuţiile cu Partidul Comuniştilor, care au continuat şi astăzi, nu au ca scop crearea unei coaliţii de guvernare, ci obţinerea sprijinului PCRM la alegerea conducerii Parlamentului şi învestirea Guvernului. Despre aceasta a comunicat Vadim Pistrinciuc, negociator din partea PLDM, adăugând că au fost discutate priorităţile, agenda parlamentară în cheia urgentării activităţii legislativului, transmite IPN.

Şi Sergiu Sârbu, negociator de la PDM, a spus că discuţiile continuă cu scopul de a găsi soluţii pentru a convoca în zilele apropiate şedinţa Parlamentului. „Nu s-a discutat concret despre candidaţi pentru conducerea legislativului. Poate în următoarele zilei să avem anumite decizii”, a declarat democratul. Potrivit lui Sergiu Sârbu, din câte cunoaşte, continuă şi negocierile cu Partidul Liberal. „PDM e pentru dialogul cu toate formaţiunile, să găsim un compromis, să convocăm Parlamentul şi să învestim un guvern”, a spus negociatorul din partea PDM.

La rândul său, deputatul comunist Artur Reşetnicov, a menţionat că, dacă vor fi respectate înţelegerile, în câteva zile legislativul îşi va începe activitatea. „PCRM a fost mereu responsabil. În timpul apropiat veţi vedea responsabilitatea noastră faţă de toţi cetăţenii, indiferent de votul pe care l-au acordat”, a spus deputatul.

Dacă timp de 3 luni de la şedinţa de constituire (29 decembrie) Parlamentul nu adoptă nici o lege, există temei pentru a-l dizolva.

Doina Secrieru

Share