“Armata” din spatele vice-ministrului Dorin Dușciac

“Armata” din spatele vice-ministrului Dorin Dușciac

Numeroși reprezentanţi ai societăţii civile cer Prim-ministrului Iurie Leancă, să susţină în continuare poziţia lui Dorin Dușciac în cadrul Ministerului Mediului şi să participe la menţinerea echipei unite a demnitarilor din cadrul Ministerul Mediului.

Ei au lansat un apel, în urma intenţiilor de ultimă oră privind destituirea din funcţie a dlui Dorin Dușciac, vice-ministru al mediului, societatea civilă se pronunţă pentru susţinerea acestuia în funcția de vice-ministru.

“Numirea de către PLR a dlui Dorin Dușciac în funcţia de vice-ministru a contribuit la readucerea în spaţiul public a informației referitor la fărădelegile comise în domeniul gestionării resurselor naturale şi a extragerii nisipului din Nistru şi Prut. Dl. Dorin Dușciac, invitat din Franţa pentru a prelua una din funcțiile de conducere în cadrul Ministerului Mediului din Republica Moldova, a declarat război reţelelor mafiote, a stârnit nemulţumirea profitorilor ce îşi umpleau buzunarele personale din contul beneficiilor obţinute în urma jefuirii resurselor naturale”, susțin ei.

Totodată, activiștii susțin că demersurile sale curajoase către Procuratură şi alte instituţii ale statului au deranjat oligarhii din partide, din sistemul mafiot şi corupt, din instituţiile vizate, iar aceștia fac presiuni cerând destituirea urgentă a vice-ministrului „neobedient”, chiar dacă până la expirarea mandatului actualei puteri a rămas doar o lună de zile.

“Este mai mult decât ruşinos ceea ce întreprind „reformatorii” și alte partide de guvernare pentru a ascunde şi tolera crimele ecologice, astfel fiind direct sau indirect complici la distrugerea resurselor naturale, care aparţin poporului şi nu partidelor”, afirmă societatea civilă.

Potrivit lor, demiterea vice-ministrului va demonstra că actuala guvernare mimează lupta cu corupția, dar, de facto, nu vrea să elimine acest flagel contagios care distruge societatea noastră.

Mihaela Rotari

Share