Ar putea contestările să modifice rezultatele alegerilor? Răspunsul șefului statului!

Ar putea contestările să modifice rezultatele alegerilor? Răspunsul șefului statului!

Președintele Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, s-a referit dacă ar putea contestările să modifice din ceea ce s-a aflat până acum despre rezultatele alegerilor, informează OFICIAL.

„Ar putea, de exemplu, contestările să ducă la alegeri repetate pe aceste două circumscripții, care ar schimba puțin lucrurile, dar nu sunt sigur că decisiv”, a adăugat Dodon, în acests sens.

Prin urmare, el și-a expus poziția cu privire la un scrutin anticipat.

„În cazul în care partidele parlamentare nu vor reuși să construiască o majoritate parlamentară, eu cred că alegerile anticipate sunt o soluție mult mai bună decât trecerea deputaților dintr-o fracțiune în alta și crearea din nou a unei majorități nelegitime, care va învesti un Guvern cu legitimitatea redusă”, a declarat el.

Totodată, Dodon s-a referit dacă până la validarea rezultatelor ar putea să-l îndepărteze de la funcție și să exercite altcineva interimatul.

„De la cei care au guvernat în ultimii ani poți să te aștepți la orișice, dar acesta din nou este un motiv de destabilizare. Eu cred că este foarte riscant și comunitatea internațională va taxa dur acest lucru nu doar pe intern; pe intern va ieși lumea în stradă, dar și pe extern vor fi reacții”, a conchis Dodon.

Mihaela Rotari 

Share