Apelul public al lui Valeriu Streleț. Uite despre ce e vorba!

Apelul public al lui Valeriu Streleț. Uite despre ce e vorba!

Vicepreşedintele PLDM, deputatul Valeriu Streleţ,  a participat, în perioada 16-18 mai, la  lucrările sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare NATO, care a avut loc la Budapesta.

Principalele teme abordate au ţinut de provocările în combaterea terorismului, contracararea atacurilor propagandistice împotriva comunităţii euroatlantice, Planul de acţiuni al NATO privind reactivitatea, impactul sancţionării economiei ruse, starea economiei ucrainene şi perspectivele de dezvoltare, precum şi situaţia legată de finanţarea terorismului. 

Valeriu Streleţ, care este şi preşedintele Delegaţiei Parlamentului RM la AP NATO, a menţionat într-o postare pe facebook că proiectul de raport al Comitetului Politic al AP NATO, cu genericul „Rusia şi securitatea euro-atlantică”, conţine şi două alineate consacrate ţării noastre. Acest raport urmează a fi aprobat la sesiunea anuală din toamna anului curent şi, în acest sens, Valeriu Streleţ face un apel către cei interesaţi să formuleze amendamente pentru varianta finală a raportului.

De asemenea, deputatul opinează că Planul individual de acţiuni al Parteneriatului RM-NATO, semnat în iulie 2014, oferă o platformă suficientă pentru consolidarea capacităţi de apărare a ţării noastre, urmând doar să fie valorificate avantajele oferite de legislaţia internaţională ţărilor care şi-au proclamat neutralitatea.

 

Mihaela Rotari

Share