Apelul Alianței pentru Centenar, către candidații unioniști la Primărie: „Haideți să ne așezăm la masa de dialog și să găsim un compromis”

Apelul Alianței pentru Centenar, către candidații unioniști la Primărie: „Haideți să ne așezăm la masa de dialog și să găsim un compromis”

Alianța pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre importanța coagulării forțelor și a făcut un apel către candidații unioniști la Primăria Capitalei, informează Oficial.

Liderul Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi, a precizat despre rolul alegerilor locale în municipiul Chișinău.

„Avem un exercițiu foarte important în municipiul Chișinău, care se numește alegerile Primarului. Suntem conștienți de faptul că acest subiect este unul politic, acest subiect este unul controversat, că viitorul primar va avea un mandat de doar un an, că viitorul primar va avea un consiliu blocat, pentru că componența lui rămâne neschimbată. Totuși, avem o bătălie pentru Capitală și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a o câștiga și pentru a nu da Primăria pe mâna forțelor ostile și aici mă refer la Partidul Socialiștilor”, a menționat acesta.

Prin urmare, Bilețchi s-a referit la apelul lansat de Alianța pentru Centenar către candidații unioniști la Primăria Capitalei. „Noi, împreună cu colegii din Alianța pentru Centenar, am lansat un apel în adresa candidaților, care deja și-au depus actele, de a participa la o masă de dialog în cadrul căruia să fie abordate 2 subiecte principale. Cerința minimă – un pact de neagresiune, în baza căruia aceștia să nu se atace reciproc, să nu se denigreze, să nu devină concurenți în sensul murdar al acestui cuvânt, în cadrul campaniei electorale, iar cerința maximală – din toți candidații, care sunt unioniști, să avem decât unul, astfel încât să nu fie nevoie ca electoratul care îmbrățișează aceste valori românești să nu fie puși în situația să aleagă”, a subliniat el.

În același timp, Bilețchi, a vorbit despre prima rundă de negocieri, care a avut loc astăzi. „Astăzi a avut loc prima rundă de negocieri, prima discuție, la care au participat 2 candidați – Vasile Costiuc și Constantin Codreanu. Sperăm ca și ceilalți, care astăzi nu au fost să se alăture în cele din urmă. Suntem încrezători că obiectivul pe care dorim să-l atingem este unul comun și nu aduce avantaje unei sau altei părți. De a cui nevoie să avem 4 învinși, dacă putem avea un învingător și 3 mulțumiți de negocieri și de pactul pe care-l semnează. Dacă nu se va atinge un compromis, eu pot să pun mâna în foc că vor pierde toți candidații unioniști”, a declarat el.

Totodată, Bilețchi a vorbit despre un nou apel către candidații unioniști. „Noi lansăm încă o dată invitația pentru toți candidații unioniști: „haideți să ne așezăm la masa de dialog și să găsim un compromis””, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share