Apel către Maia Sandu: Să convoace de urgență o ședință de lucru la care să fie prelungită interdicția la exportul de grâu

Apel către Maia Sandu: Să convoace de urgență o ședință de lucru la care să fie prelungită interdicția la exportul de grâu

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari vine cu un apel repetat către șeful statului, Maia Sandu, în contextul în care ieri, Guvernul a permis eliberarea a peste 20 de mii tone de grâu din rezervele de stat, informează OFICIAL.

„Solicit ca doamna președintă să convoace de urgență ședința de lucru cu acest guvern interimar, a ministrului Agriculturii în exercițiu, Ion Perju, a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi și reprezentanții SIS, la care să fie prelungită interdicția la exportul de grâu”, a declarat Slusari, în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

„Lucrurile trebuie duse până la bun sfârșit. Dacă ne pasă, dacă vrem să asigurăm securitatea alimentară, se impune ca doamna Sandu să convoace această ședință și să insiste ca astăzi sau cel puțin mâine dimineața guvernul să prelungeasca interdicțiile la export. De sărbători va fi cel mai mare consum de cereale. Circumstanțele care sunt acum, cifrele pe care le primesc, situația politică, haosul guvernamental, toate aceste circumstanțe impun necesitatea prelungirii restricțiilor de export”, a conchis Slusari.

Cristina Pendea

Share