ANI: S-a încheiat perioada declarării averii pentru anul 2021. Ce urmează?

ANI: S-a încheiat perioada declarării averii pentru anul 2021. Ce urmează?

Autoritatea Națională de Integritate(ANI) informează că la 31 martie s-a încheiat perioada de depunere a declarațiilor anuale de avere și interese personale pentru anul 2021. Pe Portalul Public au fost depuse peste 60 de mii de declarații. Începând cu 01 aprilie, subiecții declarării au la dispoziție termen de 30 de zile pentru a depune declarații rectificate, în cazul în care au fost omise anumite informații, transmite OFICIAL.

Ulterior, membrii Consiliului de Integritate vor determina zonele de risc pentru anumite categorii de subiecți ai declarării în vederea verificării declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru 2021. Apoi, declarațiile de avere și interese personale ale categoriilor stabilite vor fi distribuite în mod aleatoriu către inspectorii de integritate pentru verificare.

ANI reiterează că, subiecții care au depus tardiv sau nu au depus declarațiile de avere și interese personale riscă sancțiuni în mărime de la 1500 la 4500 lei și, după caz, controlul averii din oficiu.

Share