Andrian Candu a avut o întrevedere cu europarlamentare din România

Andrian Candu a avut o întrevedere cu europarlamentare din România

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu o delegație din cadrul Parlamentului European – europarlamentarele române Norica Nicolai și Maria Grapini, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, Andrian Candu a comunicat despre acțiunile autorităților pentru asigurarea pe 24 februarie a unor alegeri conforme legislației naționale și standardelor internaționale.

Totodată, se menționează că președintele Parlamentului a subliniat că sunt și vor fi întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unei campanii și a unui scrutin liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova.

La rândul ei, potrivit unui comunicat de presă, eurodeputata Norica Nicolai a subliniat că prietenii Moldovei din Parlamentul European sunt alături de țara noastră și ne vor susține în continuare. În același timp, eurodeputatele au subliniat nevoia păstrării drumului european pentru Moldova și după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Amintim că, Grupul de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European a fost lansat în 2017, la inițiativa europarlamentarei Norica Nicolai.

De menționat că, România deține Președinția rotativă a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Mihaela Conovali

Share