Andrei Spînu: Acest guvern este corect și sincer față de cetățeni

Andrei Spînu: Acest guvern este corect și sincer față de cetățeni

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat că avem o mișcare fără precedent în domeniul energiei și în 2-3 ani Republica Moldova fi în cu totul altă situație, informează OFICIAL.

În cadrul prezentării raportului de 1 an de activitate, Andrei Spînu a precizat că „în toamnă vom avea primul concept pentru strategie în energetică”.

„Ne dorim diversificare, să nu mai fim dependenți de o singură sursă. Am schimbat legea cu privire la energetică, și cumpărăm energie electrică din două surse. Am adoptat legea gazelor ca să nu mai fim în situația să nu știm dacă vom avea sau nu gaz. În maximum un an jumătate acest deziderat va fi realizat. Investim în eficiență energetică. Avem o mișcare fără precedent în domeniul energiei și în 2-3 ani Republica Moldova va fi într-o altă situație”, a spus oficialul.

Totodată, Andrei Spînu a menționat că a fost pe majoritatea drumurilor din țară și peste tot se lucrează.

„A fost un efort considerabil. Am depășit problemele care erau și acum se lucrează intens la construcția și renovarea drumurilor”, a mai spus el.

Vicepremierul s-a referit și la situația din domeniul feroviar, care s-a îmbunătățit semnificativ, dar și la domeniul construcțiilor, unde lucrurile au început să se schimbe.

Referindu-se la planul publicat de Guvern pentru perioada rece, ministrul a spus:

„Acest guvern este corect și sincer față de cetățeni. Noi am ieșit cu acest program nu pentru a speria, dar pentru a fi pregătiți. Or, vedem că furnizorul cu care avem contract pentru gaz, a sistat furnizarea de gaz pentru țări mult mai mari. Respectiv, este de bun simț, indiferent de scenariul care ar putea să fie, să fim pregătiți.

Nimeni nu-și dorește ca învățământul să treacă pe online. În septembrie-octombrie toți copii vor merge la școală. S-ar putea ca în noiembrie să apară o situație de criză și atunci vom lua anumite decizii… Noi suntem pregătiți să acționăm de partea cetățenilor.”

Share