Andrei Năstase: „Următoarele acțiuni de protest sunt poate cele mai importante, deoarece au o miză uriașă”

Andrei Năstase: „Următoarele acțiuni de protest sunt poate cele mai importante, deoarece au o miză uriașă”

„Protestul este, așa cum am mai spus, arma cea mai de temut a societății civile, a opoziției anti-oligarhice. Am demonstrat că putem organiza proteste pașnice, cele violente nu au intrat niciodată în calculele noastre”. Declarația a fost făcută de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Într-un interviu acordat pentru OFICIAL.md, politicianul a spus că guvernarea a eșuat în cele trei tentative de a transforma protestele lor „în mineriadele românești sau într-un nou 7 aprilie”. „Aceste proteste au avut efecte pozitive deosebit de consistente. Numai salvarea a 7 miliarde de lei din vistieria statului după protestul din 3 mai înseamnă enorm. De aceea vom continua, chiar dacă vor fi blocate drumurile, chiar dacă va fi interzis transportul public așa cum s-a întâmplat pe 24 aprilie 2016, 14 mai sau 11 iunie curent”, a menționat Năstase.

Liderul Platformei a mai spus că următoarele acțiuni de proteste sunt, poate, cele mai importante. „Următoarele acțiuni de protest sunt poate cele mai importante, deoarece au o miză uriașă. Schimbarea sistemului de vot înseamnă conservarea lui Plahotniuc putere, înseamnă sărăcie, corupție, plecarea sutelor de mii de oameni peste hotare, amânarea întoarcerii celor din diaspora acasă. Păstrarea și îmbunătățirea modului de aplicare a sistemului electoral proporțional este o redută pe care nu o putem pierde, căci în joc este pus tot viitorul Republicii Moldova de după alegerile parlamentare: sau rămâne un protectorat mafiotic fără nicio speranță de a schimba ceva, sau se transformă într-un stat de drept cu bunăstare pentru toți cetățenii săi”, a declarat el.

Totodată, Andrei Năstase a adăugat că, „în ziua când binomul Plahotniuc-Dodon va încerca să legifereze crima electorală pentru a se salva de la răspundere politică și penală, Platforma DA fi prezentă la Parlament și, dacă va fi cazul, și la tribuna lui”.

Interviul integral poate fi citit AICI.

 

Doina Secrieru

Share