Andrei Năstase și-a dat întâlnire cu studenții de la UTM. Ce au discutat

Andrei Năstase și-a dat întâlnire cu studenții de la UTM. Ce au discutat

Andrei Năstase, candidatul unic al opoziției anti-oligarhice pentru funcția de primar al Chișinăului, împreună cu echipa sa, în paralel cu întâlnirile din curțile blocurilor de locuit și din suburbiile capitalei, și-au început întâlnirile electorale în cadrul instituțiilor și organizațiilor, transmite Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei DA, Andrei Năstase a avut o întâlnire cu studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Republicii Moldova, însoțit de colegii săi Alexandru Machedon, om de afaceri, vice-președinții Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc și Inga Grigoriu, președintele Tinerilor DA, Dinu Plîngău și Vlad Bolea, președinte al organizației municipale a Partidului Acțiune și Solidaritate.

În susținerea candidatului unic al forțelor proeuropene anti-oligarhice au participat, de asemenea, Sergiu Cataranciuc, profesor universitar, doctor habilitat în științe exacte, Veronica Roșca, profesor universitar.

„Întâlnirea a căpătat foarte un caracter interactiv, studenții fiind interesați de programul electoral al lui Andrei Năstase, un program realizat în comun de specialiști din Platforma DA, PAS și din societatea civilă. În mod special, tinerii au fost interesați de intențiile programatice privind educația. Tehnologiile moderne și implementarea acestora în diverse domenii de administrare a orașului, crearea parcurilor IT, precum și alte subiecte tangente, au provocat curiozitatea și interesul tinerilor dornici să cunoască cât mai multe despre modernizarea capitalei și transformarea acesteia într-un Smart City, într-un Oraș Pilot Inteligent”, se spune în comunicat.

Andrei Năstase a dezvoltat ideile legate de modernizarea Chișinăului și a specificat că acestea sunt legate intrinsec, de rând cu alte obiective reformatoare, de crearea multor locuri de muncă pentru tineri capabili, care nu vor mai fi nevoiți să plece peste hotarele țării pentru a-și implementa performanțele profesionale,  să-și creeze bunăstarea dorită.

Cei circa 200 de tineri prezenți la întâlnire au abordat multiple subiecte de la lipsa parcărilor, a pistelor pentru cicliști, a trotuarelor calitative și a spațiilor verzi până la eficientizarea transportului public, etc.. Toate întrebările și-au găsit răspunsurile în Programul elaborat de echipa lui Andrei Năstase „Chișinău – Capitala în care să vrei să trăiești”.

Andrei Năstase a avut o întâlnire și cu locatarii blocurilor de locuit situate pe bulevardul Negruzzi din sectorul centru al capitalei. Oamenii și-au expus speranța că împreună cu Andrei Năstase și echipa sa, lucrurile vor putea fi redresate în cel mai eficient mod și în timp optim.

Astăzi, Andrei Năstase și echipa sa vor continua întâlnirile cu locuitorii Chișinăului și ai localităților din suburbii, precum și la instituțiile medicale municipale.

Doina Secrieru

Share