Andrei Năstase s-a adresat consilierilor pro-europeni din CMC:  Să acționăm în mod consolidat…

Andrei Năstase s-a adresat consilierilor pro-europeni din CMC: Să acționăm în mod consolidat…

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr (DA) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) își asumă medierea unui dialog între administrația Primăriei și Guvern în vederea rezolvării problemelor vitale ale capitalei, realizării unei cooperări loiale între instituții în beneficiul locuitorilor capitalei și ai întregii țări. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase, președintele fracțiunii, în cadrul unei conferințe de presă, informează OFICIAL.

Potrivit politicianului, țara are nevoie de o schimbare radicală și imediată a atitudinii guvernării față de problemele fundamentale ale țării, inclusiv ale capitalei, și asta se poate realiza doar prin reluarea unui dialog constructiv cu cei capabili să producă reformele necesare, să facă oamenilor dreptate și viață mai bună, să le asigure securitatea personală și națională.

Andrei Năstase, totodată, în perspectiva ședinței de mâine a CMC, ajunsă în impas, s-a adresat tuturor consilierilor declarați proeuropeni, afiliați sau neafiliați politic:

„Să acționăm în mod consolidat împotriva agendei politice a celor 25 de consilieri ai alianței PSRM-ȘOR-PCRM din totalul de 51 de consilieri ai CMC. Aceasta se poate lesne realiza fie printr-un vot majoritar al celorlalți 26 de consilieri, fie prin neasigurarea cvorumului alianței PSRM-ȘOR-PCRM. Alte soluții nu există”.

În context, șeful fracțiunii Platformei DA s-a referit la „cele mai recente evenimente care au avut loc în Consiliul Municipal Chișinău, urmate de o campanie mediatică virulentă și manipulatorie, dirijată dintr-un singur centru de comandă, pe resurse comune de finanțare”, constatând conduita impertinentă și inadecvată a consilierilor PAS în CMC și jocul politic duplicitar al acestora cu socialiștii și primarul Ion Ceban în detrimentul oamenilor.

„Reiterăm că PAS, prin consilierii săi în CMC, nu face altceva decât politică ieftină și mult zgomot. Conduita consilierilor PAS este una inadecvată, ruptă din manualele moderne de manipulare publică”, a menționat el.

Politicianul s-a referit și faptul că Platforma DA ar face coaliție cu socialișitii în CMC. „Repetăm pentru ultima dată, sper ca acest lucru să fie priceput până la urmă de toată lumea, mai ales de reprezentanții media care au preluat într-un mod incalificabil linia de dezinformare a celor de la PAS și o tirajează la canalele tv și pe rețelele de socializare și până azi, încercând să inoculeze ideea unei alianțe a Platformei DA cu Socialiștii, încercând să ne denigreze. Așa au făcut mereu, exact cum o făcea regimul oligarhic Plahotnic. Au mințit și au intoxicat opinia publică cu acest fals și cu multe altele. Anume așa au câștigat, prin minciună și manipulare!”, a declarat oficialul.

Șeful fracțiunii a mai comunicat în cadrul conferinței: „Facem un apel public către toți fruntașii, membrii și simpatizanții PAS-ului, către toți consilierii PAS din Consiliul Municipal, acceptați pe listă fără faimoasele filtre ale Maiei Sandu. Vă cerem să reveniți în albia normalității, la programul electoral și politic al Blocului ACUM pe care l-ați distrus. Acolo, ne-am asumat cu toții, negru pe alb, lucruri esențiale pentru buna funcționare a administrației publice din municipiul Chișinău.

Ne adresăm la toți cei care, într-un fel sau altul, prin deciziile, activitatea sau pozițiile voastre publice puteți influența în bine administrarea și dezvoltarea orașului nostru. Este obligatoriu să înțelegeți cu toții că prin astfel de poziționări, precum cea din cazul acestei false teme a referendumului, nu veți face decât să creșteți și mai mult notorietatea, simpatia și încrederea de care se bucură primarul Ion Ceban, PSRM, ȘOR și alți oponenți ai noștri.”

Share