Andrei Năstase: România este mai mult decât un partener pentru Republica Moldova, a fost mereu punctul nostru de sprijin la greu

Andrei Năstase: România este mai mult decât un partener pentru Republica Moldova, a fost mereu punctul nostru de sprijin la greu

„Am o recunoștință enormă față de tot ce face România pentru Moldova și o apreciere specială pentru modul în care am fost ajutat atunci când eram pe baricade și mă luptam cu regimul oligarhic. Când am candidat la Primăria Chișinău am avut o solidaritate incredibilă din partea primarilor români” – a declarat Andrei Năstase, fost ministru de Interne, pretendent la șefia țării, în cadrul unui interviu pentru mesagerulneamt.ro.

El a spus că, România este mai mult decât un partener pentru Republica Moldova, a fost mereu punctul nostru de sprijin la greu.

„Am o relație frumoasă cu liderii PNL, una pragmatică și avem același obiectiv legat de Republica Moldova, să vedem schimbări și reforme reale, instituții curățate de corupție și o țară integrată real în sistemul de valori europene. Acești oameni iubesc Moldova și o ajută mai mult decât o fac politicienii noștri de multe ori. Voi participa cu drag la orice invitație pe care o am din România, îmi voi promova viziunea mea pentru Moldova și sper să găsesc cât mai multă susținere în acest sens în continuare”, a subliniat politicianul.

Andrei Năstase a mai spus că „România ne ajută enorm, dar nu poate face în locul nostru ceea ce e de făcut. Este valabil în cazul tuturor partenerilor de dezvoltare acest lucru, ei ne sprijină dar așteaptă rezultate”. „În loc de rezultate, ei văd derapaje democratice, abuzuri legislative, lupte între șefii instituțiilor de drept, politizarea justiției, reforme eșuate. Desigur că toate acestea pot afecta parteneriatele noastre. Și este o lipsă de respect să ceri atâta sprijin, să primești atât de mult, iar tu să eșuezi lamentabil. Ceea ce pot să constat acum este că răbdarea partenerilor noștri este una imensă, dar cu siguranță ea nu poate fi întinsă la infinit”, a conchis el.

Share