Andrei Năstase: O guvernare democratică în Republica Moldova fără Platforma DA este imposibilă

Andrei Năstase: O guvernare democratică în Republica Moldova fără Platforma DA este imposibilă

Delegația politică a Platformei DA a avut o întâlnire călduroasă cu Președintele Camerei Deputaților din România, Ludovic Orban, informează OFICIAL cu referire la un comunicat de presă.

„Ne-am exprimat gratitudinea pentru sprijinul generos oferit de România cetățenilor moldoveni sub forma partidelor de vaccinuri transmise gratuit, echipamentelor medicale și materiale vitale pentru funcționarea instituțiilor spitalicești în pandemie și am remarcat faptul că oamenii văd acest sprijin și cunosc angajamentul profund pe care-l menține România în raport cu Republica Moldova. Am menționat că după o perioadă de instabilitate și confuzie politică, Republica Moldova trebuie să reintre pe un făgaș al normalității, al reconstrucției democratice și instalării unui guvern credibil și competent. Acesta este scopul central pentru care se pune chezășie Platforma DA în lupta politică din Republica Moldova contra forțelor ostile cursului european și idealurilor naționale”, a declarat Andrei Năstase, după discuție.

Liderul Platformei DA a mai spus că a exprimat convingerea și temerea deopotrivă că o guvernare democratică în Republica Moldova fără Platforma DA este imposibilă.

„Alegerile parlamentare anticipate au menirea să asigure că viitorul Parlament va oferi o majoritate proeuropeană, națională, onestă și credibilă. Platforma DA este garanția unei guvernări democratice, proeuropene, fără hoți și corupți”, a menționat Năstase.

Totodată, politicianul a comunicat: „Președintele Camerei Deputaților ne-a dorit mult curaj și succes în eforturile politice pe care le întreprindem, subliniind că prin efortul Platformei DA, Republica Moldova va deveni un partener stabil și responsabil, care să livreze rezultat, urmând neabătut cursul integrării europene și bunăstării pentru toți cetățenii săi”.

 

Cristina Gurez

Share