Andrei Năstase: Nu voi accepta niciodată să fac politică de dragul politicii și să nu fac dreptate

Andrei Năstase: Nu voi accepta niciodată să fac politică de dragul politicii și să nu fac dreptate

Andrei Năstase, președintele fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), cu referire la așa-numitul scandal creat în jurul deciziei din 17 februarie curent a Consiliului Municipal privind terenul aferent Centrului Comercial „UNIC”,  a afirmat că – dacă nu se executa decizia instanței de judecată, atunci Republica Moldova mai pierdea un dosar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), informează OFICIAL.

„Problema este că nu am anticipat acest linșaj mediatic, la care urma să fim supuși, și să le explicăm celor care știam că o să iasă și o să latre – iată, băieți, citiți hotărârile care există… și ce o să se întâmple dacă nu se execută hotărârea judecății”, a declarat politicianul, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Andrei Năstase a precizat că, dacă nu erau amendamentele depuse de colegii săi, Aliona Mandatii și Ion Macovei, atunci cei de la „UNIC” se adresau instanței și se schimba modul de executare, iar CMC rămânea cu borta covrigului.

„Nu s-a ratat nimic, este o hotărâre de judecată și trebuia executată. Eu am profil de avocat, de procuror… ce trebuia să fac?”, a mai spus el.

Șeful fracțiunii a menționat și că Republica Moldova risca să mai piardă o cauză la CEDO, dacă nu ar fi fost acea hotărâre a CMC privind terenul aferent al „UNIC”. În context, el a remarcat că Primăria Chișinău pierde anual câte un milion de lei pentru cauze neexecutate, iar acest lucru nu este normal.

„Nu voi accepta niciodată să fac politică de dragul politicii și să nu fac dreptate”, a conchis Andrei Năstase.

Cristina Gurez

Share