Andrei Năstase: Nu îmi e frică de anticipate, nu am niciodată frică să mă întorc la popor

Andrei Năstase: Nu îmi e frică de anticipate, nu am niciodată frică să mă întorc la popor

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase susține că, alegerile anticipate fac parte din democrație, iar lui nu-i este frică de ele. 

„În condițiile în care un Guvern este incompetent și cade, și nu trece două încercări de a avea un Guvern, mergi la alegeri anticipate. Dar cui în țara asta îi e frică de anticipate? Mie personal nu-mi este frică. Eu nu am niciodată frica să mă întorc la popor. Iată spre exemplu pregătesc acum mai multe ințiative legislative pentru a simplifica procedurile pentru referendum, ca ori de câte ori există o problemă de interes public, național, societatea noastră să aibă posibilitataea să apeleze și la acest mijloc – referendumul. Cu atât mai mult alegerile”, a spus Năstase, în cadrul emisiunii „В центре внимания” de la Publika TV.

Fiind întrebat cât de necesare sunt alegerile anticipate pentru țară, Andrei Năstase a spus că oamenii suferă.

„Dvs. credeți că ceea ce face guvernarea asta este benefic pentru țară? Oamenii suferă. La modul serios, eu am fost prin sate, în orașe, pe la spitale, este o catastrofă. Alegerile anticipate ar aduce, în viziunea mea, un altfel de Guvern, o altă clasă politică în Parlamentul RM. Ce avem astăzi? Avem un Parlament croit după voința, în mare parte, a lui Plahotniuc. Alegerile precedente s-au desfășurat într-un calvar cu resurse administrative  implicate, fake news, propagandă, bătăi”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine

Share