Andrei Năstase: Din prima lună de mandat voi dispune dotarea tuturor instituțiilor subordonate Primăriei cu suporturi/stative necesare parcării bicicletelor

Andrei Năstase: Din prima lună de mandat voi dispune dotarea tuturor instituțiilor subordonate Primăriei cu suporturi/stative necesare parcării bicicletelor

Andrei Năstase, candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar General al Capitalei, a avut o întâlnire cu studenții și cadrele profesorale de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, transmite Oficial.

„Chiar dacă gestionarea sistemului superior de învățământ nu ține direct de atribuțiile primăriei, programul nostru electoral prevede propuneri care vizează și interesele studenților”, a spus Andrei Năstase, menționând și un alt element important al viitoarei politici administrative. „Vor fi create condiții optime pentru practicarea sportului. Vom avea în vedere și construcția complexelor sportive și de agrement din capitală, care vor face parte dintr-un program municipal de promovare a modului de viață sănătos”,  a mai spus Andrei Năstase.

Una dintre problemele majore identificate la instituția respectivă de învățământ superior este lipsa unui stadion sportiv, ceea ce prejudiciază enorm procesul de studii al tinerilor. Motivul invocat ține de o țeavă de apă care aparține serviciului Apă-Canal și trece prin mijlocul terenului. „Soluția de a strămuta țeava este costisitoare, e adevărat. 3 mln. de lei nu e sumă mica, dar eu sunt sigur că dacă nu s-ar fura atât de mult prin diverse scheme frauduloase, dacă ar fi desființată mafia imobiliară din Chișinău, dacă gestionarea administrativă ar fi eficientă, în interesul oamenilor, acești bani sau o altă soluție potrivită s-ar fi găsit”, a spus Andrei Năstase.

Participanții la întâlnire au invocat mai multe probleme care își așteaptă soluționarea de ani buni, printre care și starea inacceptabilă a scurgerii pluviale la drumul de acces spre Universitate. Pe timp de ploaie strada este practic inundată, iar lipsa unui trotuar practicabil face ca pietonii sa fie nevoiți să meargă prin „mlaștină”. „Ceea ce întreprinde primăria în fiecare an pentru a „soluționa” problema este o totală lipsă de spirit gospodăresc, dacă nu o elementară spălare de bani. Căci altfel cum s-ar putea numi reparațiile anuale ale drumului, efectul cărora este anihilat mereu din cauza lipsei unui canal de scurgere?”, a opinat Andrei Năstase.

În cadrul întâlnirii discuția a fost interactivă și dinamică, abordându-se mai multe aspecte ale vieții urbane, inclusiv și vizând infrastructura destinată oamenilor, în mare măsură studenți ai USEFS, care doresc să adopte mijloace de transport sănătoase și ecologice, de exemplu biciclete. „Din prima lună de mandat voi dispune dotarea tuturor instituțiilor subordonate Primăriei cu suporturi/stative necesare parcării bicicletelor”, a spus Andrei Năstase, menționând că va susține dezvoltarea infrastructurii dedicate cicliștilor prin proiectarea ei integrată, incluzând pistele respective în toate proiectele de reabilitare a drumurilor.

„Crearea unui centru de reabilitare cu  contribuția studenților de la facultatea de kinetoterapie în baza fostei maternități, unde ați putea practica și prelua experiența profesioniștilor, este unul din obiectivele care cred că v-ar interesa în mod special”- a spus Andrei Năstase, adresându-se audienței, specificând că astfel  instituția ar avea propria policlinică, iar cetățenii ar putea beneficia de servicii de reabilitare fizică ieftine.

Întâlnirile lui Andrei Năstase cu studenții și cadrele profesorale vor continua și pe parcursul următoarelor săptămâni.

Doina Secrieru

Share