Andrei Năstase, de Ziua Constituției: „Unde nu este democrație, nu poate fi nici Demnitate, nici Adevăr!”

Andrei Năstase, de Ziua Constituției: „Unde nu este democrație, nu poate fi nici Demnitate, nici Adevăr!”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase susține că, Ziua Constituției are o dimensiune simbolică deosebită pentru ei, cei din partid, care au semnalat, au condamnat, au luptat și continuă lupta împotriva „statului capturat” de oligarhii vechi și mai noi, informează OFICIAL.

„Actorii politici care  atentează la supremația Legii, admițând ingerințe obraznice în funcționarea distinctă, separată a celor trei puteri în stat – Legislativă, Executivă și Judiciară – nu  fac altceva decât să împiedice cu rea voință procesul de maturizare a democrației în țara noastră. Nimeni nu poate fi mai presus de Constituție. Platforma DA, prin acțiunile sale, va supraveghea și în continuare respectarea raporturilor constituționale dintre actorii statali, astfel încât să fie respectată demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, dreptatea şi pluralismul politic ca valori supreme în societate. Unde nu există stat de drept, nu poate exista nici democrația, iar unde nu este democrație, nu poate fi nici Demnitate, nici Adevăr!”, a spus Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Năstase a mai menționat că, „suntem în prefața unei competiții prezidențiale, care deja dă semne de amploare”.

„Sunt sigur că vom fi martorii multor „aventuri” ale locatarului de la Condrița, dintre cele pe care nu le admite categoric Constituția țării, care garantează Suveranitatea și Integritatea statului. Or, anume aceste principii ale Statalității și Demnității noastre  sunt compromise în contextul în care au fost cedate satele pe malul drept al Nistrului administrației de la Tiraspol, când apar peste noapte, sub pseudo-pretextul pandemiei,  zeci de posturi în zona de securitate, când liderul administrației de la Tiraspol este așteptat ca „omolog” pe faleza de la Condrița, „vila de lux” a familiei prezidențiale. De asemenea, cu acest prilej, vin cu un îndemn către magistrații Curții Constituționale – să-și mențină independența și verticalitatea față de factorul politic, să urmărească cu strictețe derogările de la textul constituțional, iar orice revizuire a Constituției să  fie necesară în interesul poporului, dar nu al guvernanților”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

Share