Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova

Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul căreia au abordat subiecte privind situația economică, socială și sanitară din Republica Moldova, precum și cea politică, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează OFICIAL.

Năstase a mulțumit poporului şi statului român pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului și, mai ales, în această perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic și sanitar.

„În contextul viitoarelor alegeri am subliniat pericolul iminent al accederii şi coalizării fără precedent a forțelor oligarhice, antinaționale, în cadrul viitorului Parlament și am reiterat îndemnul Platformei DA adresat forțelor politice proeuropene, naționale, de a se uni și consolida pentru a obține, în mod sigur, o majoritate parlamentară cu adevărat democratică și pro-europeană. Am remarcat că lista candidaților Platformei DA pentru anticipate rămâne deschisă tuturor forțelor proeuropene şi pro-românești, societății civile reformiste, astfel încât fracțiunea Platformei DA să fie, în viitorul Parlament, cât mai reprezentativă și prolifică.

Evident, am menționat și buna desfășurare a vizitei delegației Platformei DA la București, în cadrul căreia au avut loc o serie de întâlniri eficiente și benefice cu Premierul României, Florin Cîțu, Președintele Camerei Deputaților a României, Ludovic Orban, miniștri, deputați şi senatori români. Știu sigur că toate proiectele şi inițiativele benefice tuturor locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului discutate la București urmează a fi realizate după alegerile din 11 iulie, care vor conduce la crearea unui Guvern realmente proeuropean, profesionist și credibil pentru partenerii din România și din UE, parte a căreia se dorește a fi Republica Moldova”, a declarat liderul Platformei DA.

Politicianul a mai spus că i-a vorbit ambasadorului și despre convingerea că Platforma DA este garanția unei guvernări proeuropene, a dezvoltării şi consolidării parteneriatului strategic cu România, prin fapte și acțiuni concrete, o guvernare democratică în Republica Moldova, fără Platforma DA, este imposibilă.

„Alegerile parlamentare anticipate au menirea să asigure că viitorul Parlament va oferi o majoritate pro-europeană, națională, onestă și credibilă. Platforma DA este garanția unei guvernări democratice, proeuropene, fără hoți și corupți”, a conchis Năstase.

 

Cristina Gurez

Share