Analiștii de dreapta laudă formațiunea fostului ideolog al lui Voronin

Analiștii de dreapta laudă formațiunea fostului ideolog al lui Voronin

În febra sărbătorilor, un eveniment simptomatic de la finele lunii decembrie a fost lipsit de importanța necesară. O duzină de analiști politici de dreapta au participat la o manifestare oficială a partidului „Congresul Civic”, formațiune în spatele căreia stă odiosul fostul ideolog al lui Voronin, Mark Tkaciuk. Și, deși el însăși susține că experții au fost invitați la eveniment pentru a critica „Congresul”, de la tribună aceștia au adus preponderent laude, informează OFICIAL.

Anatol Țăranu a declarat că „Congresul Civic” este „una dintre puținele, dacă nu singura formațiune ideologică de pe eșichierul de stânga al Republicii Moldova”.

„Noi, în genere, nu avem partide ideologice. Partidele noastre sunt doctrinare. Ele se diferențiază prin orientarea geopolitică. Dar voi, din punctul meu de vedere, încercați să deveniți un partid ideologic”, a menționat expertul, tot el fost deputat.

Anatol Țăranu: „Dacă vă va reuși acest lucru, atunci Republica Moldova va avea doar de câștigat. Pentru că partidele doctrinare aduc doar la „limpezirea” sistemului politic. Dacă partidele vor deveni doctrinare, sistemul se va stabiliza, iar alegătorilor le va fi mai ușor să decidă pentru cine să voteze la alegeri”.

Fostul deputat liberal-democrat Vadim Pistrinciuc și analistul Igor Boțan au căzut de acord cu acesta. Ultimul dintre ei consideră că „Congresul Civic” a propus Moldovei o strategie a trei transformări, principala dintre care este întoarcerea puterii în mâinile cetățenilor.

În sala în care a avut loc întrunirea partidului lui Tkaciuk a fost observat și Vlad Kulminski, care a fost una dintre locomotivele campaniilor electorale ale PAS și Maiei Sandu.

Însăși Mark Tkaciuk a explicat invitarea experților, pe care i-a numit drept „oponenți ideologici”, prin necesitatea nu doar de a asculta critica, dar și a aduce sub același acoperiș oameni cu diverse viziuni politice.

Share