Analist: „ACUM avem o altă guvernare…Dar iată că auzim din nou: „AȘA S-O PRIMIT””

Analist: „ACUM avem o altă guvernare…Dar iată că auzim din nou: „AȘA S-O PRIMIT””

„„AȘA S-O PRIMIT” Este scuza preferată și universală a moldovenilor. De ce de fiecare dată când o dăm în bară revenim la același refren?! „AȘA S-O PRIMIT”… Mai țineți minte – dacă statul va ceda pachetul de control la BEM și va veni un investitor privat și, desigur, strategic, totul va fi ok?! Cu ce s-a terminat toată epopea? Cu miliarde furate care noi le vom achita ani de zile cu procente. Ce ne-au zis guvernanții după? „AȘA S-O PRIMIT”” – scrie, pe o rețea socială, analistul politic Victor Ciobanu, informează OFICIAL.

„Și ar mai fi zeci și sute de porcării făcute de guvernarea precedentă și de fiecare dată ni s-a spus: „AȘA S-O PRIMIT”… ACUM avem o altă guvernare. Parcă hoții principali au fugit. Și ar trebui să fie altfel. Cei precedenți erau rău intenționați. Vroiau să ne fure. Și le reușea. Noua guvernare nu o putem suspecta de rea intenție. Deocamdată. Dar iată că auzim din nou: „AȘA S-O PRIMIT”… A debutat cu Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova. Ah, ce așteptări am avut cu toții! Dar iată că nimeni din cei care au capturat statul Republica Moldova nu a pățit nimic. De ce? „AȘA S-O PRIMIT”… Apoi am ales Curtea Constituțională. Concursuri, anulări, numiri. Rezultatul i-a nemulțumit pe toți. Dar, ați ghicit: „AȘA S-O PRIMIT”…”, mai adaugă analistul.

În același timp, Ciobanu s-a referit și la alte acțiuni. „Acum vrem să alegem un nou Procuror General. Care e figura centrală în toată reforma justiției. Care trebuie să fie curat ca lacrima. Ca să poată reforma și noi să avem încredere că el chiar va reforma. Ce facem? Din nou o comisie care de data asta sigur va garanta. Ce a ieșit până la urmă? Dezamăgiți toți, inclusiv prim-ministrul. Și, iar ați ghicit: „AȘA S-O PRIMIT”… De ce? Pentru că, ne zice un membru al comisiei, legea nu permite verificarea integrității. Și voi atunci ce ați verificat?! Nu ați știut din start, că legea nu permite? Că avem un ANI (care anterior a fost CNI și tot nu a făcut nimic!) care a verificat 400 de judecători și 300 de procurori și nu a găsit NIKĂ?! Pentru că – exact – legea nu permite. Dacă scrie în contract Porsche Cayenne cumpărat cu 11 mii de lei, înseamnă că așa și este. Dacă scrie în declarația de avere apartament de 50 mp cumpărat cu 15 mii de euro înseamnă că așa și este. Toți au știut că legea nu permite. Toți au știut de cine și pentru cine a fost scrisă legea. Și atunci ce dracu ați verificat?! Că dacă tot ce scriu ei în declarații e din start ok, atunci nu trebuia nici o comisie și era de ajuns o secretară. Dacă v-ați propus să examinați averile, de ce nu ați schimbat mai întâi legea care să vă permită acest lucru?! „AȘA S-O PRIMIT””, mai spune Ciobanu.

„Știm deja. E cronic. Că nu prea suntem iubitori de carte, a spus-o Cantemir cu trei secole în urmă. Că nu prea avem gânditori e tot lucru știut. Că ne apucăm să facem ceva, fără să formulăm clar datele problemei și să avem un algoritm funcțional care ar conduce la rezultate previzibile, ca să ajungem să spunem – a câta oară!: „AȘA S-O PRIMIT””, a conchis analistul.

Doina Secrieru

Share