Ambasadorul UE: Orășelul European a devenit o frumoasă tradiție

Ambasadorul UE: Orășelul European a devenit o frumoasă tradiție

Ceremonia oficială de deschidere a Orășelului European 2018 din Chișinău a avut loc astăzi, informează Oficial. 

La eveniment au participat șeful Delegației Uniunii Europene în RM, Președintele Parlamentului, dar și deputați, miniștri, ambasadori.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că, cel mai grandios și ambițios model de dezvoltare din lume este cel al Uniunii Europene, iar deja de câțiva ani la rând Orășelul European oferă cetățenilor țării noastre posibilitatea de a vedea, simți și auzi ce înseamnă fiecare stat membru.

Potrivit Speakerului, zeci de ani UE s-a dezvoltat pentru a ajunge a doua piață din lume după putere și valori. ”Statele membre UE sunt atât de diferite, dar atât de unite prin diversitatea lor și valorile democratice promovate, inclusiv cele ce țin de respectarea legii, statului de drept, funcționarea instituțiilor puternice, promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, societății civile și libertății presei”, a spus șeful Legislativului.

Ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației UE în RM, a menționat că Orășelul European a devenit o tradiție.

“În acest an, UE continuă frumoasa tradiție de promovare a culturii țărilor membre nu doar la Chișinău, ci și la Cahul, Bălți, Comrat, Drochia, Ungheni, unde, de asemenea, vor fi organizate Orășele Europene”,  a punctat Michalko.

 

Maria Roșca

Share