Maia Sandu: Sunt o sumedenie de lucruri bune pe care le poate face primarul Andrei Năstase

Maia Sandu: Sunt o sumedenie de lucruri bune pe care le poate face primarul Andrei Năstase

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, este cel mai potrivit primar general care să spargă schemele de corupție, să pună în lumină toate lucrurile urâte și să înceapă să le rezolve – apreciază lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, într-un interviu pentru Cotidianul.md.

După cum informează Oficial, fiind întrebată, dacă văd chișinăuienii o soluție ca, la șefia Primăriei Chișinău să ajungă Andrei Năstase, căruia PAS i-a oferit toată susținerea, Maia Sandu a menționat că, de asta și merg în campanie – ca să îi convingă pe oameni.

„Sunt mulți oameni care îl sprijină pe domnul Andrei Năstase, mai sunt oameni pe care trebuie să-i convingem și această incertitudine ține mai mult de experiențele proaste pe care le-au avut oamenii până acum, pentru că le este frică să mai creadă în cineva. Toți politicienii care au fost până acum i-au dezamăgit, i-au mințit și uneori ne întâlnim cu această atitudine când oamenii zic că e prea târziu, prea multă corupție, cine poate să mai lupte cu această corupție și atunci argumentul nostru este că, domnul Andrei Năstase nu a făcut parte din sistemul corupt de la Primărie adus de PL, din sistemul corupt al PD-ului de pe toată țara, din sistemul corupt al socialiștilor, care stau la Primărie de mulți ani în Consiliu și doar fac zarvă, dar în realitate votează și participă la aceleași scheme de corupție. Dacă este cineva care să spargă aceste scheme de corupție, să pună în lumină toate aceste lucruri urâte și să înceapă să le rezolve, cel mai potrivit este Andrei Năstase”, a precizat ea.

Totodată, referindu-se cum vede mandatul de un 1 an al primarului general Andrei Năstase, având în vedere CMC, Maia Sandu a spus că va fi dificil.

„Dar va fi important ca domnul Năstase să reușească, pentru că asta va fi dovadă a eficienței partidelor emergente. Chiar dacă vor fi create toate obstacolele, sunt lucruri care pot fi făcute. Nimeni nu îl poate împiedica să vorbească despre aceste scheme de corupție, să meargă în instanțe, chiar dacă instanțele sunt controlate, dar să nu să se întâmple așa cum s-a întâmplat până acum, când Primăria nici măcar nu mergea să apere interesele municipalității. Sunt multe lucruri la nivel de schimbare a echipei, e mare nevoie de schimbare acolo, la nivel de atitudine în raport cu cetățenii, care vin cu întrebări de dimineață până seara. Deci, sunt o sumedenie de lucruri, care pot fi făcute bine, în pofida obstacolelor pe care guvernarea va încerca să le creeze”, a adăugat Sandu.

Andriana Cheptine

Share