Ambasadorul Lituaniei a trecut și pe la Guvern

Ambasadorul Lituaniei a trecut și pe la Guvern

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestuutits Kudzmanas, care și-a încheiat misiunea în țara noastră, informează OFICIAL. 

Șefa Executivului a felicitat oficialul lituanian pentru un mandat de succes și contribuția semnificativă adusă dezvoltării relațiilor moldo-lituaniene, în această perioadă fiind realizate un șir de vizite de stat la nivel înalt.

În cadrul discuțiilor, Natalia Gavrilița și-a exprimat interesul pentru continuarea consolidării cooperării moldo-lituaniene, având în vedere că Lituania este unul dintre cei mai apropiați parteneri în susținerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova și de implementare a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a venit cu mulțumiri în adresa Guvernului lituanian pentru asistența financiară de 750 de mii de euro, oferită în scopul gestionării fluxului de refugiați ucraineni, precum și pentru disponibilitatea de a reloca 2000 de refugiați din țara noastră.

Oficialii au remarcat colaborarea bilaterală în domeniul securității alimentare. În acest sens, ANSA are semnat un Memorandum de înțelegere cu autoritatea competentă din Lituania. De asemenea, este în curs de implementare un Proiect de twinning, în cadrul căruia experți din Lituania oferă consultanță specialiștilor de la ANSA, AIPA și MAIA în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale și siguranței alimentelor.

Share