Ambasada SUA în Moldova: Vom monitoriza îndeaproape desfășurarea procesului de vot din 11 iulie

Ambasada SUA în Moldova: Vom monitoriza îndeaproape desfășurarea procesului de vot din 11 iulie

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a avut mai multe întâlniri cu liderii politici din țara noastră, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare anticipate. În acest context, reprezentanții Ambasadei susțin că vor monitoriza îndeaproape procesul de vot din ziua de 11 iulie 2021, informează OFICIAL.

Potrivit unei declarații a Ambasadei, Hogan s-a văzut cu liderul Partidului Comuniștilor, Partidului Nostru, Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Democrat, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Socialiștilor.

Întrevederile au avut loc, potrivit sursei, pentru a sublinia importanța unui proces electoral parlamentar democratic, transparent și credibil, ce va consolida suveranitatea și independența Republicii Moldova.

„Ambasada SUA va monitoriza îndeaproape, alături de alți observatori internaționali acreditați, ultima săptămână a campaniei electorale și desfășurarea procesului de vot din ziua de 11 iulie. Statele Unite rămân un partener strategic al Republicii Moldova în aspirațiile spre un viitor prosper și vor colabora cu parlamentul și guvernul ales de poporul Republicii Moldova în urma unor alegeri libere și corecte”, se arată în același comunicat.

Mihaela Conovali

Share