Alexandr Stoianoglo: Problemele nu vin din România sau de la Moscova. Problemele sunt aici, în interiorul societății noastre

Alexandr Stoianoglo: Problemele nu vin din România sau de la Moscova. Problemele sunt aici, în interiorul societății noastre

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri electorale, a declarat că, recent, a descoperit că în Strategia securității naționale se conține următoarea formulă: “Federația Rusă este principala amenințare pentru Republica Moldova”.

“În opinia mea, aceasta este o dovadă clară de iresponsabilitate. În limbajul diplomatic, aceasta ar putea echivala aproape cu o declarație de război împotriva Federației Ruse. O absurditate totală. Însă, cu adevărat grav este că, la finalul documentului, se menționează că aceasta este opinia personală a doamnei președinte. Președinția promovează o politică a urii, a confruntării și a războiului. Aceste abordări sunt inadmisibile pentru viitorul oricărui stat și vor fi, fără îndoială, anulate”, a spus candidatul.

Alexandr Stoianoglo a menționat că, Strategia securității naționale ar trebui să fie altceva. Ea ar trebui să definească problemele, provocările și riscurile reale cu care se confruntă Moldova în acest moment.

“Sunt convins că Federația Rusă nu reprezintă nicio amenințare pentru noi. Aceste abordări apar doar în timpul campaniilor electorale, având ca unic scop – dezbinarea noastră. De 30 de ani, în fiecare campanie electorală aud despre tancurile rusești, despre amenințări din partea României și tot așa.

Problemele nu vin din România sau de la Moscova. Problemele sunt aici, în interiorul societății noastre. Ele apar pentru că avem politicieni care fac tot posibilul să ne dezbine și să ne întoarcă unii împotriva altora. Trebuie să depășim acest mod de gândire. Trebuie să construim o țară, în care cetățenii simpli și liderii de la vârf să își asume responsabilitatea pentru modernizarea statului nostru”, a mai spus politicianul.

Share