Aleșii locali ai PN îndeamnă structurile internaționale să se implice: „Se pune o mare presiune asupra noastră”

Aleșii locali ai PN îndeamnă structurile internaționale să se implice: „Se pune o mare presiune asupra noastră”

 

Consilierii și primarii aleși pe listele partidului politic „Partidul Nostru” (PN) fac apel către structurile internaționale, pentru a interveni imediat și a stopa acțiunile guvernării la intentarea dosarelor politice pe numele lor.

Vicepreședintele PN, Ilian Cașu, a spus că șefii de poliție demult terorizează și își bat joc de cetățeni, mai ales de consilierii și primarii PN.

„Am decis să facem apelul din fața Ministerului Afacerilor Interne pentru că nu se mai poate să tăcem. Suntem aici adunați din toată țara și fiecare se va expune. Facem apel către instituțiile internaționale, pentru că nu se mai poate de suportat această teroare. Am ieșit aici în calitate de cetățeni, în primul rând, apoi – ca aleși locali. Avem niște drepturi și ele trebuie respectate!”, a spus Ilian Cașu.

Consilierul municipal Bălți, Nicolai Grigorișin, spune că sunt amenințați de către consilierii democrați. „Se pune o mare presiune asupra noastră. Ne amenință că dacă nu aderăm în rândurile lor, ni se vor arunca narcotice sau alte chestii pentru a ni se deschide dosare penale. Se dau instrucțiuni la poliție pentru a face aceste dosare în 2 zile”, a spus consilierul.

De asemenea, primarul satului Iargara, raionul Leova, spune că ieri chiar a fost chemat la Inspectoratul de Poliție, pentru a recunoaște o faptă care nu a săvârșit-o. „M-au luat pe mine și colegul meu câțiva colaboratori și timp de câteva ore am fost intimidați să recunoaștem o faptă pe care nu am comis-o. Este vorba de declarațiile false ale preotului din sat, care spune că am încercat să-l omorâm. Îmi pare rău că puterea încearcă prin biserică să facă așa prostii”, a spus primarul.

În cadrul conferinței, mai mulți consilieri și primari s-au plâns de dosarele fabricate pe numele lor.

 

Mihaela Rotari

Share