Alaiba: Fumigena lui Ceban doar vrea să-i justifice inacțiunea

Alaiba: Fumigena lui Ceban doar vrea să-i justifice inacțiunea

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, spune că „poliția locală” pe care o cere Ion Ceban, primarul Capitalei, nu ar rezolva situația privind blocarea bulevardului Ștefan cel Mare, informează OFICIAL.

Alaiba spune că Ceban vrea să-și justifice inacțiunea.

„Fumigena lui Ceban doar vrea să-i justifice inacțiunea, iar motivul inacțiunii sale este simplu – e modesta contribuție a lui Ceban la tensionarea situației.

Ca om care a fost împins, bruscat de poliție, om care a mirosit lacrimogene și chiar o dată, demult tare, a primit o bâtă pe spate de la poliție de nu am putit sta drept o lună, sunt contra ca poliția acum să aplice aceleași metode. Anume asta vor “liderii protestatari”. Să arate că între noi și foștii nu există nici o diferență. Anume așa ei câștigă.

Noi nu suntem Rusia, unde protestele se dispersează în 30 minute. Noi suntem o democrație. Suntem o societate bazată pe reguli. În democrație lucrurile funcționează altfel.

Poliția este în serviciul cetățeanului. Poliția nu slujește politicienii de la guvernare. Doar pentru că așa a fost 30 de ani la rând, nu înseamnă că așa trebuie să fie în continuare.

Să luăm acest “protest” ca pe un test”, spune Alaiba.

Share