Ala Nemerenco a discutat despre colaborarea pe viitor cu reprezentanții UNFPA

Ala Nemerenco a discutat despre colaborarea pe viitor cu reprezentanții UNFPA

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu Florence Bauer, Directoarea Regională pentru Europa de Est și Asia Centrală a Fondului Organizației Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). La întrevedere a participat și Karina Nersesyan, noua Reprezentantă Rezidentă a UNFPA Moldova.

Părțile au discutat despre proiectele realizate cu suportul UNFPA în domeniul sănătății, precum și perspectivele de colaborare pe viitor, un Memorandum de înțelegere în acest sens fiind semnat pentru perioada 2023-2027.

Ministra Ala Nemerenco a apreciat suportul oferit de UNFPA în consolidarea capacităților sistemului de sănătate, prin dotarea cu echipamente performante a maternităților din țară, a cabinetelor ginecologice și de colposcopie, dotarea cu ambulanțe noi, eforturile de prevenire a cancerului de col uterin, profilaxia infecției HIV, precum și îmbunătățirea accesului la servicii de planificare familială, inclusiv a refugiaților.

La rândul său, Florence Bauer a reiterat deschiderea UNFPA de a sprijini în continuare sistemul de sănătate și a salutat progresele vizibile înregistrate în ultimii doi ani și beneficiile directe pentru cetățeni.

Întâlnirea reprezintă un pas semnificativ în consolidarea parteneriatului între Ministerul Sănătății și UNFPA, subliniind angajamentul ambelor părți în promovarea reformelor în sănătate.

Share