Adunarea Populară a Găgăuziei, într-o nouă ședință. Deputații nu au ajuns la un numitor comun privind alegerea președintelui!

Adunarea Populară a Găgăuziei, într-o nouă ședință. Deputații nu au ajuns la un numitor comun privind alegerea președintelui!

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei (APG) s-au întrunit astăzi în ședință, însă așa și nu au reușit să aleagă speakerul, informează OFICIAL.

Ședința a fost amânată pentru 19 noiembrie, ora 10.00.

„În condițiile în care unica fracțiune oficială, formată din 9 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a fost absentă, deputații APG au încercat timp de 55 de minute să decidă dacă să treacă sau nu la procedura de vot a președintelui organului legislativ.

Deoarece așa și nu au ajuns la o opinie comună, deputații au hotărât să ia o pauză pentru o oră, peste jumătate de oră s-au adunat ca să se anunțe că se amână ședința pentru vineri” – notează gagauzinfo.md.

Amintim că, vineri, 16 noiembrie 2021, a fost a doua încercare de alegere a președintelui APG. La procedura de vot nu s-a ajuns din cauza mai multor înțelegeri. Prima tentativă a fost la 12 noiembrie curent, când a avut loc ședința de constituire a Adunării. Atunci pentru Dmitri Constantinov au votat 17 deputați, iar pentru Victor Petrov – 11.

Cristina Gurez

Share