Administrațiile municipiilor Chișinău și București l-au omagiat pe Mihai Eminescu

Administrațiile municipiilor Chișinău și București l-au omagiat pe Mihai Eminescu

Astăzi, de ziua marelui poet Mihai Eminescu, primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, alături de funcționarii capitalei, consilieri municipali și membrii delegației oficiale a Consiliului General al municipiului București, au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul aniversării a 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, de Ziua Naţională a Culturii.

„Generații întregi au crescut citind poeziile și ascultând cântecele pe versurile marelui poet, interpretate de inegalabilii Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Mihai Eminescu trebuie elogiat astăzi, la fel şi în fiecare zi, pentru incomensurabilele lucrări pe care le-a scris. Menirea noastră este să păstrăm valorile culturale şi să le transmitem generaţiilor următoare”, a spus primarul general de Chișinău, Ion Ceban.

La rândul său, viceprimarul de Bucureşti, Aurelian Bădulescu, a declarat că este o onoare să fie la Chişinău de Ziua Naţională a Culturii şi să participe la acţiunile de comemorare a marelui poet, Mihai Eminescu. „Împreună ne aducem aminte de ceea ce avem în comun: aceeaşi ţară, aceeaşi inimă, aceeaşi biserică, acelaşi Dumnezeu. Tânăra generaţie de la Bucureşti, împreună cu tânăra generaţie şi cu politicul din Republica Moldova, va trebui să ducă la bun sfârşit reîntregirea Ţării”, a subliniat Bădulescu.

De la ora 15:30, oficialii de la Chişinău şi Bucureşti vor participa la spectacolul dedicat celor 170 de ani de la naşterea marelui poet, Mihai Eminescu. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitală.

Ulterior, la ora 17.00, oficialii vor avea parte de o serată muzicală, acasă la Maestrul Eugen Doga.

Doina Secrieru

Share