Doi tineri au recurs la tentativa de traversare a hotarului prin ocolirea punctului de trecere Palanca

Doi tineri au recurs la tentativa de traversare a hotarului prin ocolirea punctului de trecere Palanca

În seara zilei de ieri, grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora a fost alertată de prezența a doi tineri în zona de frontieră. Aceștia au fost observați în timp ce se îndreptau cu pas grăbit spre ieșirea din Republica Moldova pe direcția Palanca – Maiaki – Udobnoie. Polițiștii de frontieră au dejucat planurile ilegale a doi cetățeni de origine turcă, care în lipsa actelor de călătorie și a interdicției de intrare pe teritoriul Ucrainei au recurs la tentativa de traversare a hotarului prin ocolirea punctului de trecere Palanca.

Persoanele au fost somate să se oprească de către grupa de întervenție aflată pe sectorul de responsabilitate.

În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au fost audiate și identificate în baza documentelor pe care le dețineau. În prezent, tinerii se află în izolatorul Inspectoratului de Poliție Căușeni.

Pentru fapta lor, cetățenii în vârstă de 21 și respectiv 20 de ani riscă, fiecare, o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani, conform art. 27, art. 362 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est.

Mihaela Rotari

Share