A șaptea Reuniune a Comisiei mixte moldo-române im domeniul apărării. Reforma apărării naționale- discutată

A șaptea Reuniune a Comisiei mixte moldo-române im domeniul apărării. Reforma apărării naționale- discutată

Astăzi, la Ministerul Apărării s-a desfășurat cea de-a 7 –a Reuniune a Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, informează OFICIAL. 

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune că este un eveniment foarte important pentru Armata Națională, care este, în prezent, în proces de transformare în conformitate cu standardele democratice.

„Apreciez mult colaborarea cu colegii din Ministerul Apărării Naționale al României și suportul continuu pe care ni-l oferă în realizarea acestui deziderat.

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii de astăzi s-au axat pe reforma apărării naționale, extinderea contribuției Republicii Moldova în asigurarea securității internaționale prin participarea la operații de menținere a păcii, rezultatele și perspectivele parteneriatului strategic dintre instituțiile noastre, precum și situația actuală de securitate în regiune.

Contăm în continuare pe asistența și experiența României la dezvoltarea învățământului militar, instruirea corpului de sergenți al Armatei Naționale, precum și în alte domenii relevante.

Mulțumesc membrilor comisiei pentru discuțiile productive pe care le-am avut în cadrul acestei întruniri, dar și specialiștilor din subdiviziunile Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale pentru munca depusă”, spune ministrul.

Share