Maia Sandu comunică motivul dezbinării partidelor de dreapta la primăria Chișinău

Maia Sandu comunică motivul dezbinării partidelor de dreapta la primăria Chișinău

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21, a analizat candidații la primăria Chișinău, precum și a reiterat motivul susținerii liderului Platformei DA la primăria Capitalei, informează Oficial.

„Nu ne batem pentru funcții acum, cu toții înțelegem că motivul principal în acest an este să scăpăm țara de această guvernare și de PSRM și singurul mod în care putem să realizăm acest obiectiv este să ne unim forțele toți cei care înțeleg toxicitatea acestei guvernări. Noi am făcut această alegere, după ce am discutat cu domnul Năstase și după ce am văzut proiectul programului, am discutat cu membrii noștri din Chișinău și am decis că trebuie să facem alegerea în favoarea țării”, a declarat Sandu.

În același timp, ea a vorbit despre unele aspecte ce țin de primarul interimar al mun. Chișinău – Silvia Radu.

„Mă deranjează că își asumă sprijinul meu, fără ca să fi discutat cu mine. A zis că crede că o voi sprijini în turul 2 și am răspuns tranșant că nu o să o sprijin în turul 2. Mă deranjează faptul că minte chișinăuienii, minte cu nerușinare atunci când se prezintă în calitate de candidat independent. Eu nu o consider o persoană integră și respectiv nu am cum să o sprijin, pentru că ea vine doar să consolideze puterea regimului corupt”, a susținut aceasta.

Totodată, Maia Sandu a analizat și candidatura Partidului Liberal la Primăria municipiului. „Valeriu Munteanu are o problemă de moștenire, pentru că capitala a fost în administrarea Partidului Liberal până acum și această administrare a fost una dezastruoasă și el va trebui să plătească pentru nereușitele colegilor lui”, a subliniat ea.

La întrebarea jurnalistului cu privire la candidatul PUN la municipalitate, Maia Sandu s-a referit la democratul Vlad Plahotniuc. „Noi credem că dezbinarea este cel mai mare aliat al lui Plahotniuc și cel mai mare dușman al nostru, de aceea noi am optat pentru unitate”, a precizat ea.

În același timp, liderul PAS a comunicat motivul dezbinării partidelor de dreapta, în timp ce partidele de stânga par să demonstreze contrariul.

„Stânga este în mare parte controlată de la Moscova și acolo se impun metodele antidemocratice, inclusiv pentru a nu crea concurență și asta a făcut Moscova și în campania din prezidențiale. Acum vedem că sunt partide de stânga, care în genere spun că nu vor participa la aceste alegeri și mă întreb: care este motivul? Pe dreapta, dacă vreți, există mai multă democrație și electoratul este un pic altfel, decât electoratul din stânga și avem divizarea”, a remarcat aceasta.

Maia Sandu a vorbit și despre invitația ex-președintelui României, Traian Băsescu la o masă de dialog.

„Noi am primit o invitație pe 24 martie, înainte de sărbătorirea Centenarului, invitația a venit cu câteva ore înainte, eu nu am fost disponibilă, iar alți colegi de ai mei nu au dorit să-și asume responsabilitatea să meargă acolo”, a vorbit Sandu.

Totodată, Maia Sandu a oferit și unele detalii cu privire la candidatura PAS pentru municipiul Bălți. „O să luăm o decizie până la sfârșitul acestei săptămâni, eu merg în aceste zile la Bălți și mai discut odată cu echipa de acolo. Cei de la PDA ne-au abordat cu privire la susținerea Arinei Spătaru, însă noi le-am spus că nu am luat o decizie finală”, a conchis ea.

Mihaela Rotari

Share