4 întrebări pentru noul ministu al Afacerilor Interne, de la un analist politic: „Sper… să nu-l enerveze”

4 întrebări pentru noul ministu al Afacerilor Interne, de la un analist politic: „Sper… să nu-l enerveze”

Analistul politic Alexei Tulbure, pe o rețea de socializare, recent, a elaborat și publicat patru întrebări pentru ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, informează OFICIAL.

Vă prezentăm mai jos lista de întrebări, la care, deocamdată, noul ministru nu a oferit un răspuns:

1. Domnia sa sau guvernul au împuternicirile necesare pentru suspendarea din funcții a dlor Dorin Purice și Fredolin Lecari, ambii fiind menționați în toate ”notele informative” despre marea contrabandă? Dacă da, de ce acești oameni sunt și astăzi în funcții? După o lună de când MAI îl are pe dl Năstase în fruntea sa.

2. Cunoaște oare dl ministru în ce constă modelul georgian de reformare a poliției? Și de ce acest model, unicul de succes in tot spațiul postsovietic, din punctul lui de vedere, după cum ne tot spune, nu este bun pentru Moldova? Până la moment nu am auzit argumente plauzibile din partea domniei sale.

3. Care este programul dlui Năstase de reformare a poliției? Sau deja e mai bine și mari reforme nu sunt necesare? Și care sunt numele ”profesionștilor”, despre care ne tot spune Năstase, celor, în care noi tre să avem încredere și care ne vor bine nouă și tării?

4. In opinia d-lui ministru d-na Khatia Dekanoidze, cunoscută prin reușitele sale în reformarea poliției în Georgia și Ucraina, ar fi o bună candidatură pentru postul de Șef IGP din Moldova? Dacă da, a fost contactată d-na Dekanoidze în acest sens?

„Sper aceste întrebări nevinovate să nu-l enerveze pe dl ministru”, a conchis analistul politic.

Doina Secrieru

Share