13 partide politice au semnat „Pactul pentru Europa”

13 partide politice au semnat „Pactul pentru Europa”

Partidul Social Democrat European (PSDE) a semnat astăzi, alături de alte 12 partide politice, Pactul pentru Europa. Prin semnarea acestui document, PSDE a reiterat valorile și principiile fundamentale de care se ghidează: democrație, stat de drept și respectarea drepturilor omului. A fi european înseamnă a onora și respecta toate etniile, istoria, cultura și tradițiile lor, informează OFICIAL.

„Cetățenii așteaptă de la noi acțiuni concrete, NU retorici populiste! De aceea, este extrem de important că, deși suntem partide cu viziuni diferite, am demonstrat înțelepciunea și maturitatea de a lăsa la o parte divergențele și de a ne uni pentru o cauză importantă. În fața provocărilor actuale, unitatea noastră devine o necesitate urgentă. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să lucrăm împreună!”, a declarat în discursul rostit președintele PSDE, Ion Sula.

Pactul pentru Europa este un manifest al voinței noastre de a deveni parte a marii familii europene, de a promova pacea și stabilitatea și de a asigura un viitor luminos pentru generațiile viitoare.

Doar printr-o colaborare sinceră și un dialog deschis putem depăși provocările și putem construi o societate mai solidă și mai dreaptă pentru toți cetățenii noștri.

„Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, unde oamenii noștri vor găsi securitate, democrație și prosperitate! Astăzi, semnăm un pact nu doar pe hârtie, ci un angajament de suflet pentru un destin comun și un viitor mai bun”, a subliniat liderul social-democrat.

Share