(INTERVIU) Nicolae Rapcea: Oleg Cociug este primarul de care are nevoie Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni

(INTERVIU) Nicolae Rapcea: Oleg Cociug este primarul de care are nevoie Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni

Nicolae Rapcea, preşedintele Partidului Politic „Forţa Diasporei”, în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.md, a vorbit despre implicarea formațiunii în alegerile locale, fiind prima campanie electorală pentru partid. 

C: Domnule Rapcea, alegerile locale generale din acest an reprezintă prima campanie electorală pentru dvs. în calitate de preşedinte de partid…

N.R.: Aşa este şi deoarece am devenit preşedinte de partid relativ recent şi nu prea am reuşit, împreună cu colegii, să pregătim o campanie în toată ţara, am decis să debutăm în activitatea politică, prin înaintarea unei echipe profesioniste şi cu adevărat puternice la Criuleni. Într-un fel, Criuleni este primul pas pe care-l facem în politica din Republica Moldova. Desigur, am fi putut să ne antrenăm în campania electorală şi în alte raioane, dar eu şi colegii abordăm cu maximă responsabilitate politica şi nu numai. Pentru noi contează nu atât participarea, cât rezultatul. Iar un rezultat bun poare fi înregistrat numai dacă faci o pregătire pe măsură. De aceea, şi spuneam că am decis să debutăm la Criuleni.

C: De ce anume la Criuleni?

N.R.: Este şi o mare doză de simbolism aici. M-am născut şi o bună parte din viaţă am trăit la Criuleni. Ulterior, am plecat peste hotare, însă Criuleni a rămas şi va rămâne în inima mea pentru totdeauna cel mai drag loc de pe pământ. Nu exagerez când spun acest lucru, căci oriunde s-ar afla fiecare dintre noi, gândurile zboară mereu spre cei de acasă, spre locurile dragi, unde am simţit cu adevărat ce înseamnă să fii fericit.

M-am străduit tot timpul să fiu util băştinaşilor mei şi, atunci când am avut de ales să dezvolt noi afaceri în Germania sau România, eu am decis să fac acest lucru la Criuleni. Mă bucur nespus că am reuşit să creez noi locuri de muncă pentru băştinaşii noştri, să contribui, prin impozitele achitate, ca viaţa oamenilor noştri să fie mai bună, să implementez proiecte de care are nevoie Criuleni.

Dar a venit timpul să mă implic şi mai mult, să-mi ajut şi mai mult băştinaşii, să depun şi mai mult efort pentru ca viaţa lor să se schimbe în bine, iar alegerile locale din 5 noiembrie 2023 îmi oferă această şansă.

C: De ce aţi optat anume pentru candidatura lui Oleg Cociug la Primăria Criuleni?   

N.R.: Vă spun sincer: mă bucur nespus că, în calitate de lider de partid, am reuşit să-l conving pe Oleg Cociug să candideze la Primăria Criuleni. Îl cunosc de mulţi ani, ştiu calităţile impresionante pe care le are, cunosc nu din auzite despre viziunile sale şi despre dorinţa sinceră pe care o are de a transforma Criuleni şi satele din împrejurimi în oaze de bunăstare pentru oameni. O spun cu toată încrederea: Oleg Cociug este primarul de care are nevoie Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni. Împreună cu echipa, el chiar poate oferi o şansă oamenilor de aici de a trece la alt nivel de viaţă. Oleg Cociug vrea, ştie cum şi poate să realizeze obiectivul pe care şi l-a propus. De aceea, în această campanie am promovat mereu mesajul: Să fim alături de el, pentru că Oleg Cociug este o şansă reală pentru Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni!

C: Aţi pomenit de echipa pentru Consiliul orăşenesc. Aţi putea deschide parantezele?

N.R.: Este o echipă de oameni care sincer îşi doresc să schimbe în bine situaţia din Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni şi, cel mai important, ştiu cum să o facă. Pentru a vă convinge de acest lucru, voi face o scurtă trecere în revistă a echipei:

– Vasile Buliga – a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. Este economist. Activează în direcţia finanţe din cadrul Consiliului raional Criuleni.

– Gherman Feldman – a absolvit Academia „Ştefan Neaga”. Este muzician. Actualmente activează în cadrul companiei de construcţii „Topcons Proiect” SRL.

– Marina Fostica – a absolvit Universitatea de Stat din Moldova. De profesie este manager. Acum activează în calitate de secretar notarial în or. Criuleni.

– Iurie Basiul – a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. De profesie este jurist. A lucrat anterior în organele de poliţie, iar acum activează în cadrul SA BTA – 18.

– Valentina Popa – a absolvit Colegiul financiar-bancar. De profesie este contabil, iar acum activează în calitate de contabil-şef al SA BTA – 18.

– Sergiu Burlacu – a absolvit AMTAP şi AAP. Este profesor. Activează în cadrul liceului „Onisifor Ghibu”.

– Lilian Bargan – a absolvit Universitatea Tehnică din Moldova. De profesie este inginer. Activează în cadrul companiei „ELA House” SRL.

– Cătălina Vlas – are studii medii. Este cosmetolog. Actualmente activează în cadrul „Nicar Transport” SRL.

– Tatiana Basiul – are studii medii speciale. Activează în calitate de casier în cadrul SA BTA – 18.

După cum vedeţi, echipa este reprezentativă din toate punctele de vedere – şi al profesiilor, şi al studiilor, şi al generaţiilor etc. Este exact echipa de care are nevoie Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni.

C: Susţinerea Dvs. pentru Oleg Cociug şi echipa de consilieri se rezumă doar la campania electorală sau va continua şi pe viitor?  

N.R.: Personal, voi fi alături de Oleg Cociug şi de echipa cu care va veni în Consiliul orăşenesc. Mă voi implica activ, voi contribui cu toată experienţa mea, cu toate cunoştinţele mele, voi antrena posibilităţile pe care le am, pentru ca Oleg Cociug să reuşească în ceea ce şi-a propus – să transforme Criuleni în unul dintre cele mai frumoase oraşe din Moldova.

C: Aţi putea anticipa rezultatul alegerilor din Criuleni?  

N.R.: Noi ne-am antrenat în aceste alegeri din dorinţa sinceră de a ajuta locuitorii din Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni să treacă la un nivel de viaţă calitativ nou. Avem viziune, avem echipă şi toate capacităţile necesare pentru aceasta. Sper să ni se ofere această şansă, pentru că chiar e ceva ce facem din inimă. Eu personal locuiesc în Germania, am afaceri de succes şi duc o viaţă bună. Alte interes decât de a face ca şi oamenii de la baştina mea – Criuleni, să trăiască bine, eu nu am şi nu pot avea. Acelaşi lucru şi-l doresc şi oamenii din echipa noastră, care au acceptat să iasă în prim plan şi şi-au asumat responsabila misiune de a transforma Criuleni în unul dintre cele mai frumoase şi dezvoltate oraşe din Moldova. Sunt sigur că oamenii vor aprecia acest lucru şi ne vor oferi şansa de a le demonstra că o viaţă mai bună este un obiectiv cât se poate de real.

 

 

Share