Ziua fotbalului. Trei dintre cei mai importanţi fotbalişti din istorie îşi sărbătoresc ziua de naştere

Ziua fotbalului. Trei dintre cei mai importanţi fotbalişti din istorie îşi sărbătoresc ziua de naştere

Trei dintre cei mai importanţi fotbalişti din istorie îşi aniversează astăzi ziua de naştere: Gheorghe Hagi, Ronaldo şi Neymar.

Considerat de mulţi cel mai valoros fotbalist român din istorie, Hagi a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anului şi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbaliști din istorie. Farul, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray sunt cluburile pentru care a jucat Hagi.

Prin urmare, de cinci ori câştigător al „Balonului de Aur”, starul portughez Cristiano Ronaldo, care împlinește 34 de ani, are în palmares, printre altele, cinci Ligi ale Campionilor (patru cu Real Madrid şi una cu Manchester United), patru Mondiale ale cluburilor, două Supercupe ale Europei, cinci titluri (trei cu Manchester United şi două cu Real Madrid), relatează digisport.ro.

În același timp, cel mai scump fotbalist al Planetei, Neymar, care împlinește 27 de ani, cumpărat de PSG de la Barcelona pentru 222 de milioane de euro în 2017, are în palmares, printre altele, Liga Campionilor, Mondialul cluburilor (cu Barcelona), trei titluri (două cu Barca şi unul cu PSG).

Mihaela Rotari 

Share