Vladimir Putin s-a întâlnit la Moscova cu președintele FIFA. Detalii

Vladimir Putin s-a întâlnit la Moscova cu președintele FIFA. Detalii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit la Kremlin cu conducătorul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, împreună cu care a analizat stadiul pregătirilor în vederea Cupei Mondiale 2018, informează agenţia EFE.

Reuniunea urma să aibă loc la Soci, pe ţărmul Mării Negre, însă Putin şi-a anulat călătoria din cauza tragediei aviatice care a avut loc duminică, în apropiere de Moscova.

Cu ocazia întrevederii, Infantino a ţinut de altfel să-i transmită condoleanţe lui Vladimir Putin după catastrofa aeriană soldată cu 71 de victime.

Putin şi Infantino au „o relaţie personală bună şi constructivă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, care a adăugat că „Rusia este, în mare măsură, pregătită pentru Mondialul de fotbal”.

La precedenta sa vizită la Moscova, cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor CM 2018, care a avut loc pe 1 decembrie, preşedintele FIFA s-a declarat „convins” că turneul final al Cupei Mondiale din Rusia va fi „cel mai bun din istorie”.

„Sunt convins că Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie. Aceasta este misiunea noastră, să organizăm cea mai bună Cupă Mondială. Din ceea ce am văzut, totul este pregătit, iar ceea ce nu este, va fi foarte curând”, a afirmat Infantino.

FIFA a iniţiat, la sfârşitul lunii ianuarie, ultima etapă de inspecţie a stadioanelor Cupei Mondiale, care trebuie să fie pregătite, pe 1 aprilie, pentru găzduirea de meciuri oficiale, conform comitetului de organizare.

 

Share