Suma pe care Real Madrid a plătit-o federației spaniole pentru a-l aduce pe Lopetegui

Suma pe care Real Madrid a plătit-o federației spaniole pentru a-l aduce pe Lopetegui

La fel de surprinzătoare ca plecarea lui Zinedin Zidane de la Real Madrid a fost și numirea lui Julen Lopetegui pe banca grupării de pe Santiago Bernaneu. Real Madrid a fost nevoită însă să plătească o sumă de bani federației spaniole pentru a reuși aducerea bascului la deținătoarea Ligii Campionilor.

Lopetegui semnase în urmă cu trei săptămâni un nou contract cu federația și ar fi trebuit să rămână la cârma echipei naționale a Spaniei până în 2020.

Real Madrid a trebuit să achite astfel o clauză de reziliere în valoare de două milioane de euro, anunță presa iberică. Suma este însă una nesemnificativă pentru un club de talia lui Real Madrid.

În vârstă de 51 de ani, fostul portar, care are un titlu ca jucător cu Real Madrid, în 1990, a avut rezultate foarte bune pe banca naţionalelor de juniori ale Spaniei. În palmaresul său se află două titluri europene, la U19, în 2012, şi la U21, un an mai târziu.

La nivel de club, Lopetegui le-a antrenat pe Rayo Vallecano, Real Madrid B şi FC Porto, fără a avea performanţe importante.

sursa: digisport.ro

Share