Adevăratul motiv al războiului din familia Regelui Mihai
Va fi greu de îndurat despărțirea de Regele Mihai. Deja, Casa Regală a anunțat cine îl va moșteni și care va fi linia de succesiune, potrivit click.ro.
Ne apropiem, inevitabil, de un moment foarte dureros. Regele Mihai este în stare stabilă, dar precară și a fost împărtășit, ne-a anunțat Casa Regală.
Casa Regală a anunțat că Majestatea Sa va fi moștenit de fiicele sale, în următoarea ordine: 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a României (68 ani), Custode al Coroanei României; 2. ASR Principesa Elena a României (66 ani); 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a României; 5. Elisabeta Maria Biarneix (18 ani); 6. ASR Principesa Maria a României (53 ani). Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie (18 ani) este fiica Principesei Sofia.
În afară de titluri, familia Regelui Mihai îi va moșteni și averea, calculată la 58 – 60 milioane de euro, potrivit capital.ro. Casa Regală a României ocupa locul 81 în Top 300 Capital 2015. Mii de hectare de terenuri agricole și de păduri, castele și numeroase păduri au aparținut Familiei Regale a României până în 1948, când au trecut în proprietatea statului.
Conform calculelor specialiștilor, chiriile i-ar aduce circa 22.100 de euro pe lună. Cea mai mare sumă provine de la Castelele Peleș și Pelișor, închiriate Muzeului Peleș și Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro lunar. Oficial, Reședința Regelui Mihai este Palatul Elisabeta, iar Castelul de la Săvârșin este singura proprietate din România cu adevărat privată a Casei Regale
Se va reface statului Casei Regale
Contextul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai i-a făcut pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu-Tăriceanu, adică preşedinţii Parlamentului, să depună un proiect de lege privind statutul Casei Regale, urmând ca aceasta să aibă parte de mai multe beneficii din partea statului, inclusiv să locuiască în următorii 49 de ani în Palatul Elisabeta.
Cheltuielile de funcţionare curentă a Casei ar urma să fie suportate din fonduri publice, cu adoptarea bugetului prin Hotărâre de Guvern, dar cu obligaţia ca şeful Casei Regale să prezinte anual Parlamentului, în scris, un raport de activitate.
Potrivit proiectului, în prezent, şefia Casei Regale este deţinută de Regele Mihai. De asemenea, iniţiativa propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, urmează să fie asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, şi cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia.
sursa: click.ro