N-a contat nicio recomandare! Campionatul primei ligi se reia în ţara care susţine că nu are niciun caz COVID-19

N-a contat nicio recomandare! Campionatul primei ligi se reia în ţara care susţine că nu are niciun caz COVID-19

Meciurile din campionatul din Turkmenistan au revenit de ieri pe teren, anunţă L’Equipe, aşa cum oficialităţile de acolo au anunţat încă din 11 aprilie. Mai mult decât atât, accesul fanilor în tribune va fi permis.

În Turkmenistan, ţară cu circa 5,7 milioane de locuitori, campionatul a fost suspendat pe 20 martie, „pentru a nu pune în pericol sănătatea oamenilor”. Acum, în ciuda recomandărilor Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii, care îndeamnă la prudenţă, federaţia de la Aşgabat a decis că se poate juca.

Prima ligă a statului din Asia Centrală are în componență opt cluburi. Ele și-au oprit activitatea la data de 24 martie, când Federația a decis să suspende întrecerea din care s-au disputat până acum doar trei etape.

În aceste condiții, Turkmenistan devine a treia ţară fost-sovietică după Belarus şi Tadjikistan unde se joacă fotbal profesionist, potrivit digisport.ro.

Altyn Asyr-Kopetdag Aşgabat este meciul care se dispută astăzi, echipe clasate pe locurile 3, respectiv 1, după disputarea unei jumătăţi din etapa a 3-a.

Mihaela Rotari

Share